Smullen van prentenboeken

Kinderen zijn dol op goede prentenboeken. Daarom staan in het speelse lespakket Mijn vriendje Rikki vier prachtige prentenboeken rondom het konijntje Rikki centraal. Dankzij de vele activiteitensuggesties geniet je samen met je kleuters van de herkenbare verhalen én werk je gericht aan hun sociaal-emotionele vaardigheden.

Materialen van Mijn vriendje Rikki

De materialen van Mijn vriendje Rikki zijn zowel los als in pakketvorm verkrijgbaar. Het complete lespakket van Mijn vriendje Rikki bestaat uit onderstaande materialen. Het basispakket bestaat uit de materialen met een sterretje (*). 

materiaaloverzicht

  • 4 prentenboeken over Rikki* 
  • handleiding* 
  • kopieerbladen* 
  • 4 posters van de boekomslagen* 
  • Rikki-pop
  • vier miniprentenboekjes 

4 prentenboeken over Rikki

In elk Rikki-prentenboek staan andere herkenbare sociaal-emotionele onderwerpen centraal.

Handleiding

In de handleiding van Mijn vriendje Rikki zijn de vier Rikki-thema’s uitgewerkt met suggesties voor activiteiten. 

Kopieerbladen

Kinderen kunnen de kopieerbladen zelfstandig gebruiken om opdrachten te maken, bijvoorbeeld in een van de hoeken. 

4 posters van de boekomslagen

Van de omslag van elk Rikki-prentenboek is een grote poster gemaakt. Die poster kun je tijdens het werken aan een bepaald thema centraal ophangen in het lokaal of in een van de hoeken. 

Rikki-pop

Door middel van het Rikki-popje kunnen kinderen zich nog gemakkelijker identificeren met dit personage. Het werken met een pop heeft bovendien een positief effect op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, doordat je met de pop bijvoorbeeld kleine problemen makkelijker bespreekbaar kunt maken. 

4 miniprentenboekjes

Van elk prentenboek is er ook een kleine uitvoering: een miniprentenboekje. De kinderen kunnen deze boekjes zelfstandig gebruiken, bijvoorbeeld in de boekenhoek of aan de verteltafel. 

Alle materialen bekijken

Hoe kunnen we je helpen?