Lettercircus laat kinderen spelenderwijs kennismaken met beginnende geletterdheid
Soepel van groep 2 naar groep 3

Je snelste leerlingen kunnen misschien in groep 2 al lezen, terwijl risicoleerlingen in groep 3 moeite hebben met het ontcijferen van eenvoudige woordjes. Van beginnende geletterdheid tot lezen geeft je volop inspiratie om de geletterdheid van álle kinderen op een speelse manier te ontwikkelen.  

Help kinderen geletterdheid ontwikkelen met van beginnende geletterdheid tot lezenVan beginnende geletterdheid tot lezen in een notendop 

Sommige kinderen kunnen aan het eind van groep 2 al aardig lezen, terwijl andere kinderen veel hulp nodig hebben om zich de eerste letters eigen te maken. Met Van beginnende geletterdheid tot lezen help je alle kinderen om hun geletterdheid op hun eigen tempo te ontwikkelen, op een speelse en leuke manier.  

 

Werk spelenderwijs aan geletterdheid 

Leer kinderen systematisch de letters aan met Mijn letterboekje en werk met Het Lettercircus Digitaal op een interactieve manier aan beginnende geletterdheid, aan de hand van onder andere humoristische verhalen. Zo leert elk kind spelenderwijs de letters!

 

  1. spelenderwijs werken aan de beginnende geletterdheid van (risico)kinderen   
  2. praktische en toegankelijke suggesties voor activiteiten in groep 2 en 3 
  3. inzetbaar als voorloper van elke leesmethode 

Voordelen voor leerkrachten:

  • veel inspiratie voor uiteenlopende activiteiten rondom geletterdheid

  • speelse suggesties op elk niveau 

  • in te zetten als voorloper van elke leesmethode  

  • voor zowel klassikaal als zelfstandig werken

Van beginnende geletterdheid tot lezen in de praktijk 

Kinderen zijn van nature hartstikke nieuwsgierig naar taal. Al in de kleuterklas kun je daarom op een speelse manier ingaan op die aangeboren nieuwsgierigheid. Maar hoe doe je dat precies? Van beginnende geletterdheid tot lezen biedt praktische hulp bij beginnende geletterdheid.


Voorloper op methode voor aanvankelijk lezen

Je kunt Van beginnende geletterdheid tot lezen inzetten als voorloper op de methode voor aanvankelijk lezen die vanaf groep 3 wordt gebruikt – welke methode dat ook is. Zo ontstaat een doorlopende lijn van groep 1 en 2 naar groep 3. Van beginnende geletterdheid tot lezen biedt volop praktische tips, zoals leuke visuele en auditieve spelletjes. 

 

Verschillende materialen, één doorlopende lijn 

Van beginnende geletterdheid tot lezen bestaat uit verschillende materialen. Die kun je los inzetten óf gebruiken als volledig ontwikkelgericht programma.

 

  • Met Mijn letterboekje leren kinderen systematisch alle letters en tweetekenklanken – visueel én auditief. Je bepaalt zelf in welke volgorde je de letters en klanken aanbiedt. 

  • Met Het Lettercircus Digitaal oefenen kinderen aan de hand van interactieve letterspelletjes, verhalen en letterplaten alle letters en tweetekenklanken op het digibord, de pc of tablet. 

Hoe kunnen we je helpen?