Methodes

Atlantis

Voortgezet lezen | groep 4 t/m 8

 

Technisch en begrijpend lezen worden in Nederland vaak los van elkaar onderwezen. Zo zonde! Daarom draait in Atlantis alles om de inhoud van de tekst én om leesplezier. Dat maakt lezen leuker, met alle voordelen van dien.  

 

Lees meer over Atlantis Lezen

Atlantis

Taal | groep 4 t/m 8

 

Met Atlantis Taal geef je taalonderwijs voor de echte wereld: betekenisvol en functioneel. Kinderen werken toe naar échte eindproducten, waarbij alle domeinen van taal vanzelfsprekend geïntegreerd aan bod komen. Zo gaan de taaldoelen leven!

 

Lees meer over Atlantis Taal

Blits 2

Studievaardigheden | groep 5 t/m 8

 

Hoe weet je of informatie van internet betrouwbaar is? En hoe plan je je huiswerk? Blits 2 legt een stevige basis voor goede studievaardigheden. Daar profiteren kinderen hun hele leven van!

 

Lees meer over Blits studievaardigheden

Blits keuzemodules

Digitale geletterdheid | groep 6 t/m 8

 

Met de keuzemodules voor Blits werken kinderen aan het verbeteren van hun digitale vaardigheden. Er zijn drie keuzemodules: Blits Mediawijsheid, Blits Computational thinking en Blits ICT-basisvaardigheden.

Uit de Kunst

Tekenen en handvaardigheid | groep 1 t/m 8

 

Iedereen is creatief, als je die creativiteit maar stimuleert. Met de kant-en-klare digitale lessen van Uit de Kunst voor tekenen en handvaardigheid train je al op jonge leeftijd het creatieve brein van je leerlingen. Dat komt ze later in elke studie en in elk beroep van pas.

 

Lees meer over Uit de Kunst

Leesbalans

Leren lezen met dyslexie | groep 2 t/m 8

 

Sommige kinderen redden het niet met alleen een ‘gewone’ leesmethode. Leesbalans biedt kinderen met leesproblemen of dyslexie daarom een vaste leerlijn, met structureel extra oefening. Doordat deze leerlingen daarnaast met de reguliere lessen meedoen, krijgen ze extra hulp én lopen ze – in hun eigen tempo – hun achterstand in.  

 

Lees meer over Leesbalans