Kinderprentenboeken maakt de overgang van voorlezen naar zelf lezen eenvoudiger
Een feest om te lezen

De overstap van voorlezen naar zelf lezen kan best lastig zijn. Met de stripprentenboeken van Haas wordt die overgang een stuk makkelijker én leuker. De grappige verhaaltjes van Haas spreken alle beginnende lezers aan. En de mooie plaatjes maken de boeken een feest om te lezen!

Haas stripprentenboeken zijn geschikt voor beginnende lezersHaas in een notendop  

De serie Haas bestaat uit zes grappige stripprentenboekjes voor beginnende lezers. Alle avonturen van Haas spelen zich af in de velden rond de boerderij van een nukkige oude boer. Daar is altijd wel wat te beleven, zeker wanneer je – net als Haas – nieuwsgierig, eigenwijs en gulzig bent.


Herkenbaarheid en originaliteit

Met Haas oefenen kinderen in groep 2 en groep 3 met het zelf lezen van AVI-boekjes. De tekst staat in tekstblokken en spreekwolken, zoals in een strip. Ook is het verhaal verdeeld in korte hoofdstukken met elk een aparte titel, zoals in een prentenboek. De verhalen zijn speels en vrolijk, met leuke (woord)grapjes en humoristische kleurenillustraties.


  1. boeken voor beginnende lezers in groep 2 en 3 
  2. originele en grappige verhaaltjes in stripvorm 
  3. tekst op niveau AVI Start en M3

Voordelen voor leerkrachten:

  • soepele overstap van voorlezen naar zelf lezen

  • motiverend dankzij originele vormgeving en humoristische teksten

  • zowel op school als thuis in te zetten

Haas in de praktijk 

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen het leesplezier bij kinderen aan te wakkeren! Met de leesserie Haas ontwikkelen kinderen in groep 2 en 3 op een leuke manier hun technische leesvaardigheid: door middel van grappige stripprentenboeken over de nieuwsgierige en eigenwijze Haas. Met Haas wordt leren lezen een feestje. 


Leren lezen in groep 2 en 3 

Met Haas oefenen kinderen in groep 2 en 3 met het zelf lezen van AVI-boekjes. In groep 2 zijn de boekjes bedoeld voor de vlotte lezers en in groep 3 voor alle kinderen. De plaatjes bieden veel houvast en ondersteunen de verhaallijn visueel. Dat maakt het lezen makkelijker. De stripachtige vormgeving zorgt bovendien voor een leuke afwisseling met de gangbare boekjes voor beginnende lezers. 

 

Opbouw

De Haas-serie bestaat uit zes boekjes. In elk deel komen er nieuwe klanken bij. Op die manier bouwt het AVI-niveau geleidelijk op van AVI Start tot M3. 


Bekijk de boeken van Haas


Hoe kunnen we je helpen?