Onze spannende kinderboeken geven zwakke lezers meer leesplezier
Niet moeilijk, wel spannend!

Zwakkere lezers in de bovenbouw zijn vaak genoodzaakt om boeken voor jongere kinderen te lezen. Die boeken sluiten niet goed aan bij hun belevingswereld. Het gevolg? Kinderen verliezen hun leesmotivatie, gaan minder lezen en raken zo steeds verder achter. Met de boeken van Spannend! doorbreken we deze vicieuze cirkel.

Spannend! is een leesserie met leuke spannende boeken voor zwakkere lezersSpannend! in een notendop

Zwakkere lezers in de midden- en bovenbouw grijpen vaak mis bij het zoeken naar een leuk boek. Maar juist voor kinderen met een leesachterstand is het belangrijk dat ze plezier in lezen houden. Alleen dán blijven ze tenslotte lezen, en maken ze de leeskilometers die ze zo hard nodig hebben.

 

Makkelijker lezen in de midden- en bovenbouw

Speciaal voor zwakkere lezers in groep 5 t/m 8 zijn de Spannend!-boeken ontwikkeld. Deze superspannende verhalen zijn weliswaar geschreven op een lager AVI-niveau, maar ze zijn absoluut niet kinderachtig. De boeken van Spannend! zijn niet te dik en hebben een beperkte hoeveelheid tekst per pagina. De kleurige illustraties – op elke bladzijde minstens één – zorgen voor rust tijdens het lezen, en helpen om het verhaal nog beter te begrijpen.

 

  1. boeken voor zwakkere lezers in groep 5 t/m 8 
  2. spannende verhalen met een laag AVI-niveau 
  3. weinig tekst per pagina en mooie, kleurige illustraties 

Voordelen voor leerkrachten:

  • goede oefening voor zwakkere lezers

  • motiverend dankzij laagdrempelige opzet

  • zowel op school als thuis in te zetten

Spannend! in de praktijk

Zwakkere lezers in de bovenbouw zijn genoodzaakt om boeken met een lager AVI-niveau te lezen. Die boeken zijn meestal geschreven voor jongere kinderen. Het gevolg: zwakkere lezers in groep 5 t/m 8 vinden geen boeken die ze aanspreken, verliezen hun leesmotivatie, gaan minder lezen en raken zo alleen maar verder achter. Een vicieuze cirkel dus. Met de boeken van Spannend! keren we het tij. 

 

Weer plezier in lezen 

Met de serie Spannend! lezen zwakkere lezers uit de midden- en bovenbouw spannende verhalen op hun eigen niveau. De boeken zijn toegankelijk: ze zijn niet te dik en hebben een beperkte hoeveelheid tekst per pagina. De kleurige illustraties ondersteunen het verhaal. Deze superspannende leesserie stimuleert kinderen met leesproblemen in groep 5 t/m 8 om weer met plezier een boek open te slaan, waardoor ze hun leesmotivatie terugvinden. Zo doorbreek je de vicieuze cirkel, want uiteindelijk heb je veel leeskilometers nodig om een betere lezer te worden.


Bekijk de boeken van Spannend!Hoe kunnen we je helpen?