Leesserie Skoop bevat informatieve boeken voor zwakke lezers op de basisschool
Weer aan het lezen

In veel informatieve boeken staan een hoop moeilijke woorden. Die boeken zijn daarom vaak (te) lastig voor zwakkere lezers. De leesserie Skoop biedt leuke informatieve boeken voor kinderen vanaf groep 5 die moeite hebben met lezen. Een mooie stap om zwakkere lezers (weer) aan het lezen te krijgen!

Skoop is een serie met informatieve boeken, ideaal voor zwakkere lezers op de basisschoolSkoop in een notendop

Uit onderzoek blijkt dat zwakkere lezers vaak eerder aan een informatief boek beginnen dan aan een verhalend leesboek. Helaas hebben zwakkere lezers in de midden- en bovenbouw vaak moeite om een boek te vinden dat bij hun interesses past en niet vol staat met (te) lastige woorden. Daardoor verdwijnt hun plezier in lezen steeds verder op de achtergrond. Met Skoop is dat te voorkomen!

 

Weer plezier in lezen 

In tegenstelling tot veel andere informatieve boeken staan de Skoop-boeken niet vol met moeilijke woorden. Dat maakt ze erg geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen. Elk boek van Skoop gaat over een interessant en aansprekend onderwerp: van magnetisme tot de Indusbeschaving, en van het immuunsysteem tot zonnekracht. Eenvoudig taalgebruik en overzichtelijke pagina’s maken de boeken zeer toegankelijk. Skoop kan dan ook een mooie stap zijn om zwakkere lezers (weer) aan het lezen te krijgen.

 

  1. informatieve boeken voor makkelijk lezen 
  2. voor zwakkere lezers in groep 5 t/m 8 
  3. interessante onderwerpen met prachtige kleurenfoto’s 

Voordelen voor leerkrachten:

  • veel verschillende onderwerpen: voor elk wat wils

  • motiverend dankzij duidelijke opmaak en mooie foto’s

  • zowel op school als thuis in te zetten

Skoop in de praktijk 

Leesplezier is essentieel voor de leesvaardigheid van kinderen. Helaas verliezen vooral zwakkere lezers soms hun leesplezier doordat ze moeite hebben boeken te vinden die ze kúnnen lezen en die ook nog eens interessant zijn. Met Skoop moedigen we juist díé kinderen aan om (weer) enthousiast te gaan lezen. 

 

Makkelijk lezen in midden- en bovenbouw

De Skoop-boeken geven op kernachtige wijze informatie over allerlei aansprekende onderwerpen. Eenvoudig taalgebruik, overzichtelijke pagina’s en een aantrekkelijke vormgeving maken de boeken zeer toegankelijk. Elk hoofdstuk is opgedeeld in duidelijke alinea’s met korte zinnen. Grote foto’s en illustraties ondersteunen de tekst, wat helpt bij het begrijpen van de inhoud. Moeilijke woorden worden zowel onder aan de pagina als achterin het boek uitgelegd. 

 

Opbouw

Ondanks de uiteenlopende onderwerpen zijn de Skoop-boeken zeer herkenbaar, dankzij de uniforme vormgeving. Dat moedigt kinderen aan om meerdere delen uit de serie te lezen. Juist voor kinderen met een leesachterstand is het tenslotte belangrijk dat ze zo veel mogelijk lezen, om zo hun leesvaardigheid te verbeteren. 


Bekijk de boeken van Skoop


Hoe kunnen we je helpen?