Vooruit! met lezen

Als je leert lezen, gaat er een wereld voor je open. Helaas blijft die wereld voor sommige kinderen gesloten. Met het interventieprogramma Vooruit! werk je gericht aan de leesproblemen van deze kinderen. Zo kunnen ook zij volop gaan genieten van lezen! 


Vanaf het schooljaar 2023-2024 kun je aan de slag met Vooruit! 

Materialen van Vooruit!

Het programma van Vooruit! bevat de leerstof voor groep 4, 5 en 6. Deel B komt overeen met het niveau van groep 4, deel C met het niveau van groep 5 en deel D met het niveau van groep 6. In elk deel worden de woordtypen behandeld die in dat leerjaar aan de orde komen. Ieder deel bestaat uit vier blokken van elk acht weken.

leerling

  • leeswerkboek bij ieder blok


leerkracht

  • handleiding bij ieder deel
  • digitale trainingen

Leeswerkboek

Elk leeswerkboek van Vooruit! bevat het lesprogramma voor acht weken, en een instap- en evaluatietoets. Elke week staat één woordtype centraal. 

Handleiding

Bij ieder deel (vier blokken) van Vooruit! hoort een papieren handleiding. Dankzij handige tips en aanvullende vragen is de handleiding erg geschikt om de les mee voor te bereiden. 

Digitale trainingen

Een licentie voor Vooruit! geeft je toegang tot digitale trainingen rondom de didactiek en werkwijze van dit interventieprogramma.  

Hoe kunnen we je helpen?