Atlantis: voortgezet lezen

Wereld van verhalen

Vaar mee met ontdekkingsreizigers, duik in de onderwaterwereld, maak kennis met verdwenen beschavingen en reis voorbij de horizon, naar de sterren en de maan. Ga op verkenning en verlies jezelf in de verhalen van leesmethode Atlantis, gewoon vanuit je klas.

Materialen voor iedereen 

Naast de basismaterialen biedt Atlantis volop aanvullende mogelijkheden. Zo kunnen alle kinderen op hun eigen niveau werken, en kun jij hen als leerkracht optimaal begeleiden.  

leerling

basis

Bij ieder blok:  

  • leesboek
  • leeswerkboek
  • toetsboek
  • leerlingsoftware
    - Nieuw: PT-softwareaanvullend 

leerkracht

basis

Bij ieder blok:  

  • handleiding
  • voorleesboek met voorleeswijzer
  • antwoordenboek
  • digibordsoftware
aanvullend

PT-blok 


Leesboek

Elk leesboek van Atlantis staat vol rijke teksten, geschreven door topauteurs met veel kennis van het thema. 

Leeswerkboek en antwoordenboek

De opdrachten in het leeswerkboek stimuleren kinderen om zich verder te verdiepen in de teksten uit het leesboek. Ze krijgen hierbij veel ruimte om te ‘lezen met de pen in de hand’ en aantekeningen te maken. Bij elk leeswerkboek hoort een antwoordenboek. 

Toetsboek

Na elk blok volgt een methodegebonden toets die aansluit bij Cito en andere methode-onafhankelijke leestoetsen. Die Atlantis-toets kun je schriftelijk of digitaal afnemen. 

Leerlingsoftware

Je kunt de leerlingsoftware van Atlantis gebruiken voor inoefening van de les en toetsing. Ook bevat de software een resultatenmonitor die je kunt koppelen aan ParnasSys en andere systemen. Nieuw is de PT-software: een online pre-teaching-programma waarmee zwakkere lezers zich zelfstandig kunnen voorbereiden op de komende les.

Handleiding

Bij elk blok van Atlantis hoort een overzichtelijke handleiding. Dankzij handige tips en aanvullende vragen is de handleiding erg geschikt om de les mee voor te bereiden. 

Digibordsoftware

Waar je de handleiding vooral vóór de les gebruikt, is de digibordsoftware je handvat tíjdens de les. De digibordsoftware van Atlantis bevat naast lesinstructies ook filmpjes en leesspellen voor de hele groep. 

Voorleesboek met voorleeswijzer

Bij elk blok van Atlantis hoort een voorleesboek dat aansluit op het thema. De bijbehorende voorleeswijzer biedt voorleestips, praatvragen en activiteiten bij het voorleesboek. 

PT-blok

Bij elk blok van Atlantis hoort een PT-blok met daarin een compleet programma voor pre-teaching. Aan de hand van het PT-blok bereid je zwakkere lezers optimaal voor op de klassikale les. 

Plusleesboeken

Hebben je sterke lezers tijd over in de Atlantis-lessen? Laat ze dan aan de slag gaan met de Plusboeken. Elk Plusleesboek staat vol interessante teksten op het gebied van wereldoriëntatie.

Pluswerkboeken en
-antwoordboeken

Bij elk Plusleesboek hoort een Pluswerkboek met uitdagende opdrachten die gericht zijn op leesbegrip. Met het bijbehorende antwoordenboek kunnen de leerlingen zelf hun antwoorden controleren.

Samenleesboeken

Samenleesboeken zijn handig in te zetten binnen de vrij lezen-momenten in Atlantis. De tekst in een Samenleesboek is geschreven op twee verschillende niveaus die elkaar steeds afwisselen. Een beginnende of zwakkere lezer leest zo heerlijk samen met een meer gevorderde lezer.

Interventieprogramma Vooruit!

Vooruit! is ontwikkeld voor kinderen die hulp nodig hebben op ondersteuningsniveau 3. Met Vooruit! oefenen zij extra met het correct en vloeiend lezen van woorden. De volgorde waarin de woordtypen worden behandeld in Vooruit! sluit volledig aan bij de volgorde in de leesmethode Atlantis.

Alle materialen bekijken

Hoe kunnen we je helpen?