Bij Blits ict basisvaardigheden leren kinderen in het basisonderwijs meer over ict vaardigheden
Maak je digitale schrijfproject
Schrijfproject met Blits als gids!

Al op jonge leeftijd weten kinderen precies hoe ze moeten swipen. Een app installeren? Geen probleem! Maar een softwareprogramma écht efficiënt inzetten bij het maken van een schrijfproject, zoals een werkstuk of ander eindproduct? Dat blijkt vaak nog een uitdaging. De module Maak je eigen schrijfproject helpt ze daarbij.

 

Je kunt in het schooljaar 2024/2025 aan de slag met deze module.

Materialen van Maak je digitale schrijfproject 

Het projectboek van Maak je digitale schrijfproject leidt de kinderen door de module heen. Ze zien daarin ook welke instructiefilmpjes ze moeten bekijken in de leerlingsoftware. 

 

Met de softwarelicentie voor deze module heb je ook toegang tot de software van de andere modules van Blits Digitale geletterdheid. Je schaft per module de bijbehorende project- en antwoordenboekjes aan.


leerling

  • projectboek
  • leerlingsoftware


leerkracht

  • antwoordenboek
  • digibordsoftware
  • extra’s in de Lesomgeving

Projectboek

De kinderen doorlopen de module aan de hand van het projectboek. Daarin staan de lesinstructies, de opdrachten en de bronnen die de kinderen nodig hebben om zelfstandig een digitaal schrijfproject te maken. 

Leerlingsoftware

Met een licentie voor de leerlingsoftware heeft ieder kind toegang tot de vele korte instructiefilmpjes van de module. De licentie voor deze software geeft toegang tot de leerlingsoftware van alle modules van Blits Digitale geletterdheid. 

Digibordsoftware

Met een licentie voor de digibordsoftware kun je de lesinleiding en feedbackles klassikaal doen. De licentie voor deze software geeft toegang tot de digibordsoftware van alle modules van Blits Digitale geletterdheid. In sommige modules geef je alle lessen klassikaal aan de hand van het digibord (bijvoorbeeld: Omgaan met sociale media).

Extra’s in de Lesomgeving

Een licentie voor de leerling- of digibordsoftware geeft je toegang tot diverse (digitale) ondersteunende materialen die je nodig hebt bij deze module. Zo vind je in de Lesomgeving naast de twee klassikale digibordlessen ook de algemene handleiding en tips voor leerkrachten. Ook staat er een ouderbrief klaar en kun je via de resultatenmonitor zien welke filmpjes je leerlingen al hebben bekeken. 

Hoe kunnen we je helpen?