Laat kinderen kennis maken met mediawijsheid met onze lessen van de methode Blits
Omgaan met sociale media
Mediawijs met Blits als gids!

Sociale media: vaak hartstikke leuk, maar soms ook behoorlijk lastig. Want wat doe je als een klasgenoot je een vervelend appje stuurt? Of als een onbekende contact zoekt via Instagram? Met de module Omgaan met sociale media leren kinderen hoe ze op een veilige en verantwoorde manier met sociale media kunnen omgaan.

Effectief aan de slag met mediawijsheid 

De wereld van sociale media verandert voortdurend. Daarom houden we de module Omgaan met sociale media steeds actueel. Dat maakt de voorbeelden herkenbaar voor kinderen. En natuurlijk is de module gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. 

Kinderen moeten niet alleen mediawijs dénken, maar vooral mediawijs dóén.

Alleen kennis van de gevaren en risico’s van sociale media leidt niet direct tot ander gedrag. Hoe komt dat? En hoe leer je kinderen om daadwerkelijk mediawijs te handelen? Wij hebben vijf tips op een rijtje gezet. En natuurlijk vertellen we je hoe we dit aanpakken in Blits Mediawijsheid.


Lees meer

Levensechte voorbeelden zijn belangrijk voor mediawijsheid.

Veel leerstof is zo abstract dat kinderen die nieuwe kennis of vaardigheden niet kunnen vertalen naar hun dagelijks leven. In de module Omgaan met sociale media werk je daarom met realistische voorbeelden die kinderen daadwerkelijk kunnen tegenkomen op sociale media. Dat maakt de vertaalslag naar de echte wereld een stuk makkelijker.


Lees meer

Het is belangrijk om al tijdens het leren te evalueren en reflecteren.

Je hoeft niet te wachten op een toetsmoment: door al tijdens het leren te evalueren en reflecteren, kun je de voortgang van kinderen in de gaten houden en hun leerproces tijdig bijsturen. Daarom worden alle opdrachten van de module Omgaan met sociale media klassikaal nabesproken en bevat elk thema een herhalingsles. Als leerkracht kom je er zo snel achter wie de leerstof nog niet helemaal in de vingers heeft.


Lees meer

Hoe kunnen we je helpen?