Blits 2: studievaardigheden en <br>digitale geletterdheid

Studievaardigheden en digitale geletterdheid

Vind je weg in tabellen, grafieken en schema’s, leer slimmer studeren en ontdek hoe je uit een grote berg gegevens de juiste informatie kunt selecteren, beoordelen en verwerken. Met Blits 2 raak je vertrouwd met studievaardigheden en vaardigheden op het gebied van digitale geletterdheid. Want die zijn vandaag de dag onmisbaar – binnen én buiten de schoolmuren.

Materialen voor iedereen 

Naast de basismaterialen biedt Blits studievaardigheden ook verschillende aanvullende mogelijkheden. Zo kan elk kind op zijn of haar eigen niveau werken. 

leerling

basismateriaal

Bij ieder blok:  

  • bronnenboek
  • werkboek
  • toetsboek
  • leerlingsoftware


aanvullend materiaal

Plustaak Studievaardigheden

leerkracht

basismateriaal 

Bij ieder blok:  

  • handleiding
  • antwoordenboek
  • digibordsoftwareaanvullend materiaal 

-

Bronnenboek

Elke les in het bronnenboek van Blits begint met een pakkende inleiding gevolgd door een instructietekst, die met de voorbeelden in de bronnen wordt verduidelijkt. De kinderen gebruiken de bronnen bij de opdrachten in het werkboek. 

Werkboek

In het werkboek gaan de kinderen actief aan de slag met de informatie en voorbeelden uit het bronnenboek. Bij ieder werkboek hoort een antwoordenboek voor de leerkracht. 

Toetsboek

Elk blok van Blits sluit af met een toets. Deze kun je op papier (met het toetsboek) of digitaal afnemen. 

Leerlingsoftware

De leerlingsoftware van Blits kun je gebruiken voor de herhalingslessen en voor toetsing. De kinderen kunnen op school of thuis inloggen om de opdrachten te maken. Bovendien is de software voorzien van een resultatenmonitor. 

Handleiding

Gebruik de papieren handleiding van Blits bij de voorbereiding van de les. Bij elke les zijn de pagina’s van het bronnen- en werkboek in de handleiding opgenomen. 

Digibordsoftware

Je kunt de lessen geven met behulp van de digibordsoftware. Daarmee heb je alle voorbeelden en bronnen bij de hand om expliciete directe instructie te geven. Ook bespreek je de gemaakte opdrachten zo eenvoudig en effectief na.

Plustaak Studievaardigheden werkboek en antwoordenboek

Wil je je sterke leerlingen naast het werken met Blits extra uitdagen? Laat ze aan de slag gaan met Plustaak Studievaardigheden. Elk werkboek bevat 25 taken waarmee kinderen zelfstandig aan de slag kunnen. Iedere taak bestaat uit meerdere opdrachten die oplopen in moeilijkheidsgraad.

Plustaak Studievaardigheden handleiding

Bij elke Plustaak Studievaardigheden hoort een beknopte handleiding. Daarin vind je aanwijzingen voor begeleiding en nabespreking.

Alle materialen bekijken

Hoe kunnen we je helpen?